Essent energie actie met korting

Helaas, deze aanbieding is verlopen!

Bekijk actuele aanbiedingen

Profiteren van een scherp energietarief maar niet te lang vast zitten aan een contract? Dan is de ‘Groene Stroom & Gas Zeker’ actie wat je zoekt. Met deze energie aanbieding ontvang je € 100,- korting en profiteer je 1 jaar lang van de lage maandlasten. Na 1 jaar ben je alweer vrij om over te stappen. Ideaal dus als je jaarlijks over wil stappen om het voordeligst uit te kunnen zijn.

Aanbieding details

De € 100,- korting die Essent bij deze energie actie kado geeft, krijg je na 12 maanden op je rekening teruggestort en wordt verrekend met de jaarrekening. Ook handig als je in dat jaar toch meer hebt verbruikt dan ingeschat. In dat geval kost het je mogelijk geen extra geld maar kan dit worden verrekend met de cashback.

Is jouw woning voorzien van stadsverwarming, dan raden we je aan andere kortingsacties te vergelijken met alleen stroom.

Energieleverancier Essent

Een groot voordeel van overstappen naar Essent is dat je automatisch gebruik maakt van de gratis overstapservice. Essent zegt het contract met jouw huidige leverancier op terwijl de levering van gas en stroom gewoon doorloopt. Uit meer dan 4300 beoordelingen scoort Essent een 8,2. Ben je op zoek naar een energieleverancier met een goede service, dan ben je bij Essent aan het juiste adres.

Heb je een vraag over deze actie? Wij geven antwoord!

Geldt deze actie ook voor bestaande klanten?

Je kunt van deze Essent kortingsactie gebruik maken als nieuwe klant, of wanneer je langer dan een jaar terug klant bent geweest.

Ben je momenteel al klant bij Essent, dan zijn er volop andere mooie en vergelijkbare kortingsacties met hoge kortingen waar je gebruik van kunt maken. Bekijk in dat geval eens de energie acties met korting of cashback op jouw postcode. Dat doe je door eenvoudig in de filters ‘korting’ of ‘cashback’ te selecteren.

 

Aanmelden voor deze Essent aanbieding is eenvoudig. Wat moet je doen? Klik om je aan te melden op de ‘actie aanvragen’ link hieronder, en wij sturen je door naar de speciale actiepagina van Essent. Het enige wat jij hoeft te doen is je gegevens invullen in het online aanmeldforumlier en je aanmelding is in gang gezet.

Je maakt automatisch gebruik van de overstapservice. Dat houdt in dat Essent je huidige contract voor je opzegt en met de ingangsdatum van je nieuwe contract rekening houdt met de opzegtermijn van maximaal 30 dagen. Zo gaat vanaf de einddatum je huidige contract naadloos over in je nieuwe contract en hoef je je geen zorgen te maken over een eventuele opzegboete of dubbele kosten. En bovenal: je komt niet zonder gas of stroom te zitten.

 

Op het moment dat je je aanmeldt voor deze Essent actie, gaat Essent meteen voor je aan de slag. Je ontvangt binnen één tot twee werkdagen een bevestiging van je aanmelding. Daarna heb je 14 dagen bedenktijd. Is de bedenktijd voorbij, dan neemt Essent contact met je op en krijg je de datum van levering door.

Ingangsdatum contract

Wanneer je nieuwe contract exact ingaat is afhankelijk van de einddatum van je huidige contract en wanneer je je overstap aanvraagt. Loopt je huidige contract maximaal 6 maanden vanaf de aanmelddatum af? Dan start Essent met leveren van gas en stroom vanaf de einddatum van je huidige contract.

Ligt de einddatum van je huidige contract nog verder weg dan 6 maanden vanaf het moment van aanmelden? Dan begint Essent meteen leveren. Let hierbij wel op dat je huidige leverancier je een opzegboete in rekening kan brengen. Essent vergoedt deze niet. Wij raden je daarom aan pas over te stappen naar deze Essent aanbieding als je huidige contract nog minder dan 6 maanden doorloopt.

Vaste tarieven voor gas en stroom

Bij deze energie actie met korting betaal je één jaar lang vaste tarieven voor gas en stroom. Je betaalt dus één jaar lang dezelfde variabele leveringskosten per kWh stroom en m3 gas. Verandert Essent tussentijds haar tarieven, dan heeft dit geen invloed op jouw contract. Zo weet jij van tevoren wat je gaat betalen met deze aanbieding en kom je niet voor verrassingen te staan.

Ondanks dat de variabele leveringskosten vaststaan voor de gehele contractperiode, kan wel toch zijn dat je totale energiekosten iets afwijken. Dit kan in je voordeel zijn, maar kan de energierekening ook iets duurder maken. Dit heeft te maken met de wijzigen in energiebelastingen en heffingen vanuit de overheid. Ieder jaar op 1 januari past de overheid de hoogte van de energiebelasting en heffingen aan. Op dit deel van je energierekening hebben leveranciers geen invloed. Wat dit voor jou energierekening betekent hangt in grote mate direct af van je energieverbruik.

Bereken eenvoudig je maandbedrag

Om te weten wat je gaat betalen met deze actie kun je meteen je maandbedrag checken aan de hand van je postcode en je huidige energieverbruik. Je postcode is bepalend voor de hoogte van de gasregiotoeslag die je betaalt. Daarnaast kun je eenvoudig aangeven in de postcodecheck of je zonnepanelen hebt en hoeveel je teruglevert, en of je de tarieven wil berekenen voor een enkele- of dubbele meter.

Heb je geen idee wat je huidige verbruik is? Dan kan Essent het maandbedrag berekenen op basis van een reële schatting naar het aantal personen binnen je huishouden.

 

Alle Essent energie acties

Op onze website zijn meerdere energie acties van Essent te vinden. Zo heeft Essent bijvoorbeeld een actie waarbij je een Bol.com cadeaukaart t.w.v. € 100,- ontvangt bij een 1-jarig contract met gas en stroom. Met deze actie profiteer je van een leuk welkomstcadeau bij een korte contractduur.

Ben je op zoek naar een energie actie met gratis cadeau? Ook in combinatie met een cadeau heeft Essent regelmatig mooie acties. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gratis Philips Hue startset?

Energie actie voordelen

 • € 100,- korting
 • Groene stroom
 • 1 jaar contract
 • Laag Essent Actietarief
 • Geen prijsstijgingen
 • Eenvoudig overstappen

Energie aanbieding details

 • € 100,- cadeau na 12 maanden
 • 100% Groene WindStroom
 • Energiecontract van 1 jaar
 • Het laagste Essent tarief
 • Geen last van prijsstijgingen
 • Essent overstapservice
 • 14 dagen bedenktijd

Actie beoordeling

De energie actie van Essent

Beoordeeld door de redactie van energie-actie.com

De Essent energie actie met korting energie aanbieding is op beoordeeld met 4 sterren.